Bedankt voor je aanmelding! We houden je op de hoogte van onze acties.

ONZE MISSIE

De Datavakbond behartigt de belangen van iedereen die data produceert op het internet.
De Datavakbond wil mensen zeggenschap geven over wat er met hun data gebeurt en voorwaarden afdwingen bij organisaties die omgaan met deze data.

WAAROM ?

Zeggenschap

Wij willen zeggenschap over het gebruik van onze data.

Waardering

Wij produceren data en laten ons afschepen met spiegeltjes en kraaltjes.

Invloed

Gebruikers hebben geen invloed of controle over hun data.

Ongereguleerd

De datamarkt is in handen van grote bedrijven. Burgers en overheden hebben het nakijken.

Veiligheid

Techgiganten zijn niet te vertrouwen met onze data.

Collectief

Het is tijd voor actie.

HOE?

Algoritmes
Algoritmes bepalen voor een steeds groter deel ons leven. Welke producten we kopen, wat voor nieuws wij lezen, zelfs op wie we verliefd worden. Maar wij weten niks over hen. De Datavakbond gaat actief openheid van algoritmes eisen bij zowel overheden als bedrijven. De nieuwe privacywetgeving, de GDPR, geeft hiervoor veel mogelijkheden.

Privacy
Wij gaan leden helpen hun rechten bij bedrijven op te eisen. Wetgeving is voor het individu vaak ondoorgrondelijk en tijdrovend. Privacywetgeving is niet anders. De Datavakbond staat leden bij in hun zoektocht naar waar zij recht op hebben.

Actie
Door het hele land gaan we mensen bewust maken. Door middel van campagnes brengen wij de noodzaak van De Datavakbond onder de aandacht. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe sterker onze vuist.

Toolkits
Een tegenmacht heeft wapens nodig. De Datavakbond zal haar leden op de hoogte stellen van de nieuwste middelen om je data te beschermen en deze zelf ook gaan ontwikkelen. Zo maken we een einde aan de afhankelijkheid.