Werkgroepen

Leden van de Datavakbond organiseren zich in werkgroepen. Hier worden discussies gevoerd, stukken geschreven en acties voorbereid.

Werkgroep Inhoud

Vind je dat het Datavakbond-manifest nodig aan vernieuwing toe is? Lijkt het je tof om eens goed het feitelijke stemgedrag van partijen op het gebied van data en privacy in kaart te brengen? Of heb je andere suggesties voor nieuwe projecten? Dit is je kans.  Meld je aan via inhoud@datavakbond.nl.

Werkgroep Tools

De Datavakbond wil mensen helpen om hun internetgebruik zoveel mogelijk privé te houden, en dus hun data niet gratis weg te geven. Hiervoor plannen wij aan een intranetsite voor onze leden waarop wij de volgende informatie delen:

  • Hoe hou je sociale media zo privé als je zelf wilt?
  • Wat zijn de voordelen van een VPN?
  • Welke zoekmachines kun je het beste gebruiken?
  • Welke clouddiensten zijn veilig?
  • Hoe laat je informatie over jouw surfgedrag verwijderen bij bijvoorbeeld Google of Facebook?
  • En wat we verder nog kunnen bedenken….

Daarvoor richten wij de werkgroep ‘Tools’ op. Voor deze werkgroep zoeken wij leden met kennis van bovenstaande zaken. Meld je aan via een e-mail naar tools@datavakbond.nl met als onderwerp: Werkgroep Tools.

Werkgroep Actie

Welk databedrijf zouden wij moeten boycotten? Hoe roepen we mensen op tot actie, hoe worden we zichtbaar in de media? Kom bij de aanstaande werkgroep Actie, schrijf naar actie@datavakbond.nl.

Nog een werkgroep?

Wil jij iets doen wat niet binnen deze werkgroepen valt? Schrijf naar het bestuur op rogier@datavakbond.nl en we zetten samen een nieuwe werkgroep op!