Datadag en ALV 14 mei

Datadag: zaterdag 14 mei

Op zaterdagochtend 14 mei organiseert de Datavakbond een ‘Datadag’ in het Krachtstation, Amerikalaan 199, Utrecht. Onze hoofdspreker is Paul Tang, europarlementariër met een focus op (digitale) economie, en bij ons natuurlijk vooral bekend als de mede-oprichter van de Datavakbond.
 
Agenda
10:00 Inloop
10:15 Presentatie Your Digital Footprint
10:30 Ledenvergadering, met jaarverslag, jaarrekening, bestuursverkiezing en jaarplan
11:30 Presentatie Reinier Tromp over datajournalisme
11:50 Presentatie Tijs Sikma over Data Lokaal
12:10 Presentatie Max Passet over privacy voor gebruikers
12:30 Presentatie Paul Tang over Europese datapolitiek
13:00 Lunch of borrel ernaast
 
Deelname is gratis voor leden (je kunt ter plekke of online gratis lid worden), eten en drinken zijn niet inbegrepen. De zaal is niet gratis, dus een donatie via de donatieknop wordt wel gewaardeerd. Ben jij van plan te komen? Meld je aan via het formulier hieronder, dan weten we op hoe veel mensen we kunnen rekenen. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer (bushalte Kanaleneiland of tramhalte Winkelcentrum Kanaleneiland) en met de auto.
 
Hier vind je de notulen van de vorige vergadering. Hier zijn onze statuten. Onderaan de pagina lees je de presentaties van bestuurskandidaten.
 

Inschrijven

Bestuurskandidaten

Hieronder zie je het actuele overzicht van bestuurskandidaten. Alle kandidaten zijn op de ALV verkiesbaar voor het bestuur voor een termijn van 2 jaar.
Bestuursleden worden niet in functie gekozen. De ALV kiest eerst of het bestuur 3, 5 of 7 leden heeft, en stemt daarna over de kandidaten. De huidige bestuursleden Tijs Sikma en Carel-Jan van den Wildenberg zijn nog niet aan het einde van hun bestuurstermijn en blijven in functie.

Laury

Kandidaat-voorzitter
Laury , 34 jaar en woont in Amsterdam
Laury is op dit moment secretaris, en is bereid een stapje omhoog te doen als voorzitter. Ze is voortreffelijk met agenda's en notulen, en heeft onmisbaar werk verricht voor onze huidige website, nieuwe website en NextCloud-server. Nu is ze klaar om de missie en visie van de Datavakbond meer handen en voeten te geven.

Arina Angerman

Kandidaat-penningmeester
Arina Angerman, 65+ jaar oud, woont in Amsterdam
Arina is nieuw in het bestuur maar heeft ruime ervaring als penningmeester en kascommissielid in de PvdA en voor het Tijdschrift voor Genderstudies. Ze wil de vereniging een stukje verder professionaliseren en duidelijke procedures opzetten.

Rogier Huurman

Kandidaat-secretaris
Rogier Huurman, 32 jaar oud, woont in Utrecht
Rogier zit al bijna twee jaar in het bestuur, als lid, secretaris en tenslotte voorzitter. Nu doet hij een halve stap terug om tijd over te houden voor zijn gezinsleven.