Het is officieel

 

Sinds gisteren zijn we officieel van start: De datavakbond is opgericht! De teller schoot omhoog: binnen een uur hadden we al 250 aanmeldingen! En de teller loopt gestaag door. Wat fantastisch! Dit zegt dat we met velen dezelfde behoefte delen: inzicht en zeggenschap over onze eigen data. Het zegt ook dat we constructief met de techgiganten en anderen aan tafel gaan. Vandaag bleek weer en weer hoe hard dat nodig is.

Onze mailbox zit vol met al jullie leuke reacties, op fora (van Tweakers.net bijvoorbeeld) wordt constructief gediscussieerd. En oja: We stonden naast in heel wat Nederlandse media ook nog eens in de New York Times, op een van de grootste Tech websites van India en die van China (al was dat laatste lastig te lezen).

We zijn begonnen. Het fundament is gelegd. Vanuit hier gaan we samen verder bouwen aan het collectief. Hoe meer mensen, hoe meer we kunnen doen. Dus nodig vooral je vrienden en familie uit om lid te worden!

We houden jullie op de hoogte. Zo snel mogelijk mail met de eerste bijeenkomst, wat jij kan doen etc. Want inderdaad: we zijn een vereniging, jullie hebben allemaal evenveel invloed op de koers en de ideeen van de vakbond.

Tot snel!

Reinier van de Datavakbond