Vooruitblik

Eén van de eerste acties is het benaderen van jullie; onze leden. Het liefst gaan we persoonlijk met jullie in gesprek over jullie gedachten, wensen, ideeën en expertises. Tenslotte is de vakbond van ons allemaal. Als we je mogen bellen/appen/telegrammen, stuur ons dan een mailtje op info@datavakbond.nl met je telefoonnummer. We gebruiken deze alleen voor een kort gesprekje (5 minuten) over de Datavakbond en verwijderen het nummer daarna uit onze bestanden. Liever per mail? Kan ook! Mail ons dat dan even via info@datavakbond.nl. Doel is om de juiste dingen te doen, waar we allemaal blij van worden.

Een vakbond is belangrijk om collectief te kunnen onderhandelen over onze ‘arbeidsvoorwaarden’. Tenslotte zijn we iedere dag aan het werk als datamijnwerker voor de tech-giganten. Om dat goed te kunnen doen, werken we aan het opbouwen van kennis over datakluizen, VPN servers en andere technische mogelijkheden. Heb je kennis hierover? En wil je meepraten over de beste manier om minder afhankelijk te worden van de eenzijdige regels van de techgiganten? Mail ons dan op info@datavakbond.nl. Dat kan op ieder niveau.

Maar actievoeren kan op veel manieren. Na de meetup van 15 februari zetten we een actieteam op. Veel vakbonden maken bijvoorbeeld gebruik van stakingen. Daarover meer in onze volgende nieuwsbrief van februari. Nu al meedenken over acties? Mail algemeen bestuurslid Tim van Lieshout tim@datavakbond.nl Je kunt nu ook vanuit je luie stoel actievoeren door het AVG project! Bij acties denken we aan verschillende methoden om zowel verschil te maken, als aandacht te vragen voor de situatie bij veel techbedrijven.

Het actieteam kost niet veel tijd. We beginnen met het opzetten van (digitale) brainstorms, en met laagdrempelige acties. Er zijn wel veel ideeën voor acties in maart en verder, die voorbereid gaan worden. Hierbij is alle hulp welkom.

We zijn 2019 ook begonnen met de formalisering van de vereniging. Bas van der Gaag is nog steeds voorzitter, maar heeft nu een groter bestuur dat we snel aan je voorstellen. Daarnaast zijn we druk bezig met een Raad van Advies en het betrekken van diverse experts, politici (van meerdere partijen) en campaigners.